Last minute hotels
last minute hotels londen
35,-
Last minute vliegtickets
last minute vliegtickets londen
29,-
Last minute stedentrips
last minute stedentrips londen
89,-
last minutes vergelijken

Hoe reis jij naar Londen?

Wie London – de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk – wil bezoeken, heeft de keuze uit tal van vervoersmogelijkheden. Omdat ze onderling niet alleen verschillen in prijs maar ook in reisduur, comfort en flexibiliteit, hebben we de meest gangbare manieren van reizen naar deze wereldstad eens nader onder de loep genomen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor je volgende citytrip naar deze bruisende stad. Print je Londen reisgids, kies je manier van reizen, boek een hotel en ga er op uit!

De meest flexibele manier van reizen naar de Engelse hoofdstad is het reizen met eigen vervoer. Wie met de eigen auto naar Londen afreist, heeft de keuze uit 2 opties: je rijdt via de kanaaltunnel (de Eurotunnel) of je gaat met je auto op de veerboot (Ferry). Met de veerboot kun je vertrekken vanaf o.a. Calais, Duinkerken en Hoek van Holland, richting Dover of Harwich. Het duurt gemiddeld 50 – 100 minuten om de oversteek te maken. Reis je via de Eurotunnel (met de autotrein) tussen Calais en Folkstone dan ben je 45 minuten onderweg. Houdt er wel rekening mee dat het verkeer in de UK links rijdt en dat je een tax moet betalen om het centrum in te mogen met je auto!

Ga je voor comfort en gemak, dan is het reizen per sncf bus een prima alternatief. De bussen van iDBUS bijvoorbeeld hebben WIFI aan boord en daarnaast kun je rekenen op verstelbare stoelen, airco, stopcontacten, toiletten en een Nederlandstalige reisleiding. Bijkomstige voordelen van hetreizen per bus zijn dat je in het hartje van de stad wordt afgezet, geen tax hoeft te betalen en dat je zowel overdag als in de nacht kunt reizen. Door de gunstige prijzen en het flexibele karakter hebben busreizen de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen bij zowel jonge als oudere reizigers.

Ook het reizen per trein is een manier om Londen te bereiken. Zowel NS Internationaal als de TGV (Thalys) bieden treinreizen aan, maar de prijzen liggen doorgaans een stuk hoger dan andere manieren van reizen – mits je heel vroeg boekt. De reistijd ligt op ruim 5 uur en je komt aan op het Centrale station.

Wie kiest voor het reizen per boot (zonder auto in dit geval) kan ook zowel overdag als in de nacht reizen, maar je komt niet in Londen aan uiteraard. De boot vertrekt vanaf o.a. Hoek van Holland en je komt aan in Harwich, van waaruit je een trein of taxi zult moeten nemen naar het centrum van de hoofdstad. De reistijd ligt doorgaans op ongeveer 8 uur en je kunt aan boord gebruik maken van diverse diensten en een diner.

Tot slot; je reist naar Londen met het vliegtuig. Dit is (afgezien van de incheck tijd en eventuele vertragingen) natuurlijk de snelste methode. Maar voor wie vliegangst heeft, is dit natuurlijk geen optie. Gelukkig zijn er tal van andere reisopties. Vliegen is met name goedkoop wanneer je kunt profiteren van last-minute aanbieden, maar vliegen op Heathrow Airport blijft een prijzige aangelegenheid. Bovendien is de Engelse luchthaven een van de grootste en drukste ter wereld. Maak uw reis nog comfortabeler door te parkeren bij Schiphol Airport. Tegenwoordig zijn de parkeerprijzen een stuk aantrekkelijker!

Hoe dan ook; kies voor een manier van reizen die bij jou past en laat je niet altijd verleiden door aantrekkelijke aanbiedingen. Comfort, een plezierige reis en flexibiliteit zijn bijvoorbeeld net zo belangrijk en dit zorgt ervoor dat je vakantie al prettig begint met de reis.


Direct naar de goedkoopste: